X
تبلیغات
تاکسیدرمی اصفهان taxidermy - مراحل اصلی تاکسیدرمی پرندگان (1)
تاکسیدرمی ، تاکسی درمی ، تاکسیدرمی در اصفهان ، روش تاکسیدرمی ،آموزش تاکسیدرمی
برای اکثر شکارچیان ، شکار پرندگان در اولویت قرار دارد. شکار پرنده چه آبزی،چه صخره زی ،درخت زی ،برای هر کسی که چند سفر به شکار پرندگان برود بصورت یک عادت جدی در میآید. همان گونه که شکار پرندگان برای شکارچیان بهترین تفریح میباشد . تاکسیدرمی پرندگان نیز همان لذت را برای تاکسیدرمیستها دارد.باید توجه داشت هیچ گاه پرنده زنده را نمیتوان تاکسیدرمی کرد.

با اینکه تاکسیدرمی تخصصی پرندگان کار ساده ای نیست . اما نسبت به نوع دیگر تاکسیدرمی ها تمییز تر و خلاقیت بیشتری دارد.تاکسیدرمی پرندگان تجربه ای جالب و با ارزش است و یک تاکسیدرمیست میتواند  از هنر ، سلیقه ،خلاقیت  و تصورات خود تا جایی که بخواهد استفاده نماید . همانند  سایر دوره های تاکسیدرمی ،تاکسیدرمی پرندگان از روش های قدیمی پر کردن پوست با مواد ابتدایی تبدیل به نوعی تکنیک هنری با استفاده از مواد امروزی گشته که باعث حفظ آن تا سالیان طولانی میگردد.

افراد مبتدی برای شروع به کار تاکسیدرمی باید از مقررات شکار  وبه دست آوردن نمونه ها آگاه باشند.بخصوص گونه های تحت حفاظت ،پرندگانی مانند پرندگان شکاری که شکار و نگهداری از آنها ممنوع میباشد.(حتی اگر در جاده کشته شده باشند) .


از مسایل حاشیه ای صرف نظر کرده و به صورت مصور تاکسیدرمی پرنده رو توسط دوست خوبم اقای بابک کریمی مشاهده میکنیم:

البته کبک تاکسیدرمی شده بدلیل شرایط نامطلوب نگهداری ریزش پر زیادی داشته است.ولی ما به دنبال روش کار هستیم .

روش کلی کار برای همه ی پرندگان تقریبا به همین صورت میباشد .ولی ترفندها و روش های نوینی هم وجود دارد که اگر بخواهیم در مورد آن مطلب بنویسیم بالغ بر چند کتاب خواهد شد .

یا علی

امروز این پرنده رو با شما و گام به گام انجام میدیم!21 تا عکس براتون انتخاب کردم از 30 عکس!
مراحل شفافه
1-موهای وسط سینه رو با یک سیم کنار میزنیم ،اگر پرنده خشک بود کمی آب صابون اسپری میکنیم!

تصویر
2
-پوست کنی رو به سمت رانها ادامه داده و از داخل ران را برش می دهیم و از بدن جدا کرده و گوشت رانها را هم می کنیم

تصویر
3
-گوشت ران  کنده شده و پوست کنی به طرف پشت پرنده ادامه داده می شود،فقط باید دقت کرد که پوست پشت پرنده بسیار نازک است و کاملا چسبیده به گوشت.

تصویر
4
-خوب در این جا پرنده را اویزان می کنیم و پوست کنی را به سمت سر و بالها ادامه می دهیم ،فقط باید خیلی اینجا مراقب باشید ،پارگی باعث خواهد شد که پوست به درد هیچ کاری نخوره جز تعلیم توله!!!!

تصویر
5
-گوشت بالها را کاملا کنده و پوست کنی را به سمت سر ادامه داده و گوشها اولین جایی خواهد بود که باید با احتیاط از درون سوراخ گوش بیرون کشیده و برش داده شود و ....

تصویر
6
-این هم از گردن و سر که ÷س از تمیز برش دادن غشاء های موجود راحت پوست کنده می شود ،اما در ناحیه ای که جمجمه بیرون کشیده می شود باید محتاط بود!

تصویر
7
-گردن از سر جدا شده و نوبت به تمیز کردن این همه چربی و ات و اشغال داخل پوسته یه چیزی حدود نیم تا یک ساعت این قسمت وقت میگیره ،اونم مستمر!

تصویر
8
-پوست تمیز شده !

تصویر
9

تصویر
10
-بدن تراشیده شده از فوم و پوستی که چندین بار با ریکا و تاید شسته شده و اب کشی شده،پوست باید خیلی خوب ابکشی بشه!!!اب سرد و گرم باید متناوبا استفاده بشه!!این پروسه 3-4 ساعت وقت میبره!!

تصویر
11
-بدن پیش ساخته و drift wood برای پایه!

تصویر
12
-نقطه گذاری محل بالها و پاها بدون احتساب استخوان ران،اگر بخواهیم محل اتصال استخوان را علامت بگذاریم این نقطه صحیح نیست!!!این محل چون تاکید وزنی ما روی پا نیست نقطه گذاری شده!

تصویر
13
-پوست خیس در داخل حوله برای جذب آب و آبگیری عمده!

تصویر
14
-پرهای نیمه خشک شده بعد از سشوار کاری!

تصویر
15
-داخل پوسا کاملا تمیز و بدون چربی،این پوست هزار سال هم بماند خراب نمی شود،در این مرحله پوست را می توان برای تعلیم توله استفاده کرد وبدون خرابی تا مدتها از آن نگهداری کرد.عمرا البته کسی اینهمه زحمت بکشه بده به سگ،اما بعضی وقتا پوست پاره میشه و این فرصت رو میده!!!

تصویر
16
-داخل بال رو نگاه کنید از گل سفال و caulk یا بتونه درز گیر برای این کار استفاده کردم

تصویر
17-

تصویر
18

تصویر
19

تصویر
20

تصویر
21

تصویر

مراحل نشان داده شده روش تاکسیدرمی یک پرنده بود. خواندن مطالب زیر هم خالی از لطف نیست .همه ی این مطالبم آقای بابک کریمی استاد بنده زحمتشونو کشیده :

در واقع نوشته های زیر تا حدودی مراحل اصلی بالا را باز کرده لذا خود شخص میبایستی مطالب رو به هم وصل کنه که کار مشکلی نخواهد بود .مهم این است که شما استارت تاکسیدرمی پرنده رو بزنید نمونه های زیادی رو خراب کنید .و با افزایش تجربه و مطالعه روز به روز کارهای بهتری از خود به نمایش بگذارید . 


ما در تاکسیدرمی پرندگان 4 نوع برش داریم:
dorsal incision یا برش پشتی که زیاد مرسوم نیست،اما اگر زاویه دید از پایین به پرنده باشه،این روش خوب عمل می کنه.
ventral incision که همون برش شکم است ،که از جناغ سینه تا مقعد برش ایجاد میشه .
side pocket incisionکه برش از قسمت زیر باله که در پرندگان کوچک و ظریف کاربرد داره.
foot to foot method که روش برش پا به پا گفته می شه،روشی است که برای مرغابی ها بکار میره تا از برش قسمت شکم جلوگیری بشه،رنگ و تزریق پا راحت تر انجام بشه و از روغنی شدن پر های ناحیه سینه جلوگیری بشه.
روشی که من در ابتدا قصد دارم توضیح بدم همون روش شکمی است که با توجه به سادگی،جهان شمول تر هم هست.
خوب ابتدا پرنده ای که دارای پر های کامل و سالمی هست رو انتخاب می کنیم و نسبت به اینکه چقدر سالم هست پوزیسیون مناسب را انتخاب می کنیم.
مثلا اگر پرهای بال صدمه دیده باشه نباید از ان پرنده برای حالت پرواز یا فلاشینگ استفاده کرد چون زیبا در نمیاد.پرهای نارس pin feather ها هم مشکل دیگری هستند که میتوان با گشتن انها را پیدا کرد و کشید.چون مانع از شکل گیری قشنگ پرنده می شود.
ما همه این نوع پرها رو می شناسم،حرفه ای ها این پرها رو از بین پرهای دیگر جدا کرده و از پوست خارج می کنند.
تصویر
من تصویر این پر رو بهتون نشون میدم،پس در یک پرنده جوان نمی توان انتظار داشت که کار خوبی هم از آب در بیاوریم.
×نحوه حمل یک پرنده از شکارگاه هم در کیفیت کار موثره،باید ابتدا قسمتهای خونین رو با دستمال پاک کرد و پنبه در محل های زخم و سوراخ های مختلف اعم از دهان و مقعد قرار داد تا از ترشحات پوست را محافظت نمود و سپس داخل کیسه پارچه ای قرار داده و در جایی که فشار وارد نشود قرار داد.سرد نگاه داشتن نمونه در حفظ کیفیت پوست و گوشت موثره.
ضمنا اگر نمونه تون رو در فریزر نگهداری می کنید میتونید بسته به دما از 10 تا 24 ساعت قبل از کار از فریزر در بیارید یا اینکه در آب و صابون ولرم قرارش بدهید تا سریعتر یخش وا بشه!
اگر بخواهید از گوشت نمونه استفاده کنید بهتره برای حفظ کیفیت گوشت قبل قرار دادن در فریزر از راه مقعد به سمت سینه یک برش کوچک ایجاد کرده و محتویات شکم رو خارج کنید و سپس در پارچه پیچیده در فریزر قرار دهید.
یکم سریع شد ببخشید دیگه....

برش شکمی (ventral incision)

خو ب در این قسمت نحوه ایجاد برش شکمی و خارج ساختن استخوان پا و پاک کردن ان را مشاهده می کنید.

تصویر
تصویر
تصویر

پوست کنی رو به سمت دم و عقب ÷رنده ادامه داده و ÷س از بریدن استخوان دم به پشت پرنده می رسیم
تصویر

حالا پرنده رو اویزون می کنیم
تصویر
بدن باقی مانده روی گیره
تصویر

پوست بجای مانده
تصویر
تمیز کردن استخوان بال
تصویر

اجزای باقی مانده از دم که باید تمیز گردد
تصویر


ابتدا پس از انکه پرهای قسمت جناق سینه تا مقعد را کمی با آب صابون خیس کردیم،پرها رو با انگشت کنار زده و با تیغ اسکالپل یه برش صاف و تمیز می زنیم!
تصویر

1-با انگشت و به کمک چاقو یا تیغ جراحی به سمت راست پوست رو کنده و از گوشت جدا می کنیم تا ران ظاهر بشه با قیچی باغبونی رام رو از لگن جدا می کنیم یا اینکه ران رو از ساق جدا می کنیم این قسمت سلیقه ایه!
2- تکرار حرکت در سمت مخالف
3-پوست کندن رو به سمت دم و عقب پرنده ادامه داده و استخوان دم را جدا می کنیم
4- پوست کندن رو به سمت پشت و ادامه داده تا به کمر پرنده می رسیم باید احتیاط کرد چون پوست کمی سفت به قسمت سفت پشت چسبیده.

به بالها که رسیدیم میتونیم بال رو از قسمت بدن به وسیله تیغ یا قیچی جدا کنیم ..
قسمت سر رو اجازه بدهید بعدا با حوصله توضیح بدم،چون پرنده های مختلف به روش های مختلفی کار میشن.


پوست کندن بال کار زیاد آسونی نیست اما با یکم حوصله امکان پذیره ،اگر توی یکی از عکسهای بالای صفحه دقت کنید می بینید که من چطوری تا استخوان ساق پرنده رو پوست کندم،تمرین باید انجام بشه!باید فقط با احتیاط پیش رفت و تا برسید به استخوان ساق«در اون قسمت با انگشتها و تیغ جراحی محل اتصال ته ÷رها رو با استخوان باید جدا بکنید،در این قسمت پوست به سادگی پاره میشه باید احتیاط کرد.
تصویر
تصویر
تصویر

تصویر

ساخت بدن پرنده هم نیاز به دقت داره،باید اندازه ها بسیار دقیق باشه«البته ساختن بدن کوچکتر در مراحل یادگیری خیلی بهتر از اینه که بدن بزرگ بسازیم!
تصویر
تصویر
خوب حالا نوبت اینه که پوست رو چربی زدایی و گوشت زدایی کنیم.....با قیچی و دستگاه فلشینگ میشه این کار رو انجام داد!
تصویر
تصویر
تصویر
تصویر
تصویر

خوب در این قسمت به پاک کردن و پوست کندن سر می رسیم
سر را به دو روش میشه باز کرد در پرنده هایی که سر بزرگ دارند یک برش در زیر یا بالای سر ایجاد میشه و اگر پرنده سر معمولی داشته باشه حین پوست کندن کار را از گردن تا سر ادامه میدهیم
فقط پوست گوش و چشم باید با احتیاط کنده شود.
در روش عادی وقتی استخوان بال از بدن جدا شد،شروع به پوست کندن گردن کرده و به سر می رسیم ،در کبک و تیهو یا فاخته ما به این رویه عمل می کنیم.کوش ها معمولا کمی باید از داخل سوراخ گوشت پوست کنی بشوند.
تصویر

اما در مرغابی ها به علت بزرگیه سر باید یک برش یا در پس سر یا زیر سر انجام شود.

اما ÷اک کردن سر کمی وقت گیر است در اوردن زبان و گوشهای اضافی و چشم و مغز باید با دقت تمام انجام شود! یک گوش پاک کن کمک بزرگی در پاک کردن سر است،میتوان از براکس هم کمک گرفت.
تصویر
تصویر
تصویر
تصویر

+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و ششم شهریور 1391ساعت 17:48  توسط محمد منصوریان  |